eTaitava

eTaitava on ammatillisen koulutuksen työssäoppimiseen kehitetty helppokäyttöinen työkalu. Se koostuu matkapuhelimessa toimivista mobiilisovelluksista ja eTaitava-verkkopalvelusta. eTaitavan avulla jokaisen opiskelijan työssäoppimista voidaan seurata helposti, tehokkaasti ja yksilöllisesti. Ohjelma on tarkoitettu erityisesti ammatillisen koulutuksen työssäoppimisjaksojen hallintaan.

eTaitavan avulla työssäoppimisen ohjaamisesta tulee säännöllistä ja tehokasta. Opettajan ei tarvitse onkia tietoa jokaiselta opiskelijalta erikseen, koska eTaitavan avulla opiskelijat huolehtivat helposti itse vastaamisesta. eTaitava motivoi opiskelijaa ja opettaa itsearviointia. Lisäksi eTaitavan avulla saadaan helposti kerättyä työssäoppimisen päiväkirja ja portfolio opiskelijalle.

eTaitava-järjestelmän osana on myös eMedia-mobiilisovellus, jolla opiskelija voi lähettää opettajalle valokuvia, videoita, ääntä ja tekstiä työssäoppimiseen liittyvistä asioista. Järjestelmän ideana on kysyä työssäoppijoilta päivittäiset kuulumiset yksinkertaisten kysymysten avulla. Kysymykset ovat ennalta tehtyjä, ja niihin on nopea vastata joko puhelimella tai tietokoneella.

Opiskelijoiden antamat vastaukset tallentuvat eTaitava-verkkopalvelun tietokantaan, josta opettaja voi seurata työssäoppimisen sujumista monipuolisten raporttien avulla. Myös työpaikkaohjaajat voivat vastata kysymyksiin.