eRaksa

eRaksa on rakennus- ja huoltoalan työntekijöille kehitetty, työkohteissa tehtävien toimenpiteiden dokumentointiin tarkoitettu työkalu. eRaksan avulla työntekijä voi kirjata työkohteeseen käytetyn ajan, suoritetut toimenpiteet sekä mahdolliset erityishuomiot. Tiedon syöttö tapahtuu matkapuhelimella. Tiedot siirtyvät välittömästi palvelimelle, jossa järjestelmän hallinnoija voi koostaa raportteja eri työtehtävistä sekä niihin käytetystä ajasta. Järjestelmä mahdollistaa työn dokumentoinnin myös työkohteesta otettujen valokuvien avulla. Tällöin työntekijä voi esimerkiksi dokumentoida vesivahingon laajuuden muutaman valokuvan avulla.

Ohjelma soveltuu asiakkaalle tehdyn työn tarkkaan dokumentointiin. Tiedot kirjautuvat suoraan sähköiseen muotoon, jolloin niiden siirtäminen laskutukseen on helppoa. Valokuvausominaisuuden avulla voidaan dokumentoida kohdetta esimerkiksi ennen ja jälkeen suoritetun toimenpiteen. Työajan käyttö tehostuu, sillä työnjohdon ei tarvitse siirtää käsin tietoja paperilomakkeista laskutusohjelmiin ja tietojärjestelmiin.

Järjestelmän käyttöönottoon ei tarvita suuria alkuinvestointeja omiin nettipalvelimiin tai it-henkilöstön palkkaamiseen. Sovellusten käyttöön riittää internetyhteydellä ja -selaimella varustettu tietokone. Ohjelma käyttö suojataan samalla tavalla kuin pankkiyhteys.

Asiakkaan kommentti eRaksasta:

"eRaksan näkisin toimivan pienelläkin rakennusporukalla, joka on ulkoistanut palkanlaskentansa ja haluaa pitää eri kohteiden työt hallinnassa niin, että joka rakennusvaiheeseen saadaan paras osaaminen paikalle oikeaan aikaan. eRaksalla käsittääkseni voi myös jakaa asiakkaalle tietoa kohteen etenemisestä, esimerkiksi jos rakennuttaja on Etelä-Suomesta ja kohde Pohjois-Suomessa. eRaksassa laskutuksen perusteet on helppo pitää esillä. Uskon, että tämäntyyppiseen toimintaan on suuntaus."